Suositut tekstit

tiistai 27. syyskuuta 2011

Soinille terveisia, etta takas en tuu

Taalla ollahan nyt sitte ja ei tasan kaduta. Lentokoneet pysyi ilmassa ja paasin Prahaan. Sinikka oli valmiiks varannu meille hostellista huoneen ja eka yo vietettiin siella. Illalla kaveltiin Prahassa Vltava-joen varrella ja ihasteltiin taloja ja nattia hiljaista kaupunkia. Kaupungilla oli tosi hiljasta eika nakyny paljoa populaa. Suottaapi johtua siita, et oli sunnuntai.

Aamulla nautittiin hostellissa ilmanen aamiainen ja sen jalkeen lahettiin vahan kavelemaan Prahan ydinkeskustassa. Kauaa ei ehditty siella olemaan, koska kahdelta lahti bussi Pisekiin. Oon huomannu, etta vaikka taalla maksaa kaikki aivan tolkuttoman vahan, niin silti palvelu on ystavallisempaa ja monipuolisempaa, ku Suomessa. Meidan bussimatka Prahasta Pisekiin maksoi 115 korunaa eli noin 4 ja puol euroo ja siella jaeltiin kuulokkeita, lehtia ja ilmasia juotavia. Sama patee joka paikassa.

Pisekissa paastiin heti meidan uuteen kamppaan ja kirjotettiin vuokrasopimus. Kamppa on ISO ja mulla ja Sinikalla on molemmilla omat huoneet ja sitte on iso eteinen, iso olohuone, iso keittio ja kylpyamme. Tilanpuutetta ei oo, eli tervetuloa vaan kylailemaan. Paastiin myos kaymaan meidan koulussa ja tavattiin muutama paikallinen opiskelija. Koulu oli aika pieni, mut vaikutti silta, et siel on hyva yhteishenki.

Eilen ja tanaan kaytiin ulkona syomassa ja ma en vaan jaksa lakata ihmettelemasta naita hintoja. On kans tullu harvinaisen selvaksi, et koulun ulkopuolella englannin taidoilla ei oo mitaa merkitysta. Pisekissa melkeen kukaan ei osaa englantia, mut saksaa kaikki sit taas tuntuu osaavan. Kaikkein hauskinta on, kun kaupoissa ja ravintoloissa myyjat tajuaa, etten ma ymmarra yhtaan mita ne sanoo, ni silti ne jatkaa hopinaa. Tsekkilaiset on erittain kovia puhumaan. Liikennevalot ei taalla oo mitenkaan mummoystavallisia, koska kavelijoille palaa vihree valo hyvalla tuurilla ehka noin kaks sekuntia. Autoilijat on tosin aika rauhallisia ja huomioi hyvin jalankulkijoita.

Ens viikolla taal on meidan koulun jarjestama kansainvalinen filmifestivaali ja vaihtarit paasee tietysti kattelemaan meininkeja. Talla syyslukukaudella on kuulemma vaan kuus vaihtaria eli nelja muuta mun ja Sinikan lisaks. Ei olla muita viela tavattu, mut uskon et kun on niin pieni ryhma, ni varmaan muodostuu aika tiivis porukka.

Nyt nautiskellaan mahtavasta ilmasta, koska taalla on tosi kuuma. Lahemmas kolmeakymmenta astetta. Toevottavast saadaan kohta jonkunnakonen netti meijan kampille, niin osaisin sit kayttaa nappiksiaki. Tanaan illalla on luvassa kiva koti-ilta. Ostettiin kampille kylpysuolaa ja -oljya + iso kasa kynttiloita. Asunnosta loytyy myos kasa vanhoja vinyyleja ja kauhee maara kirjoja. Hyllysta loytyy mm. tuulen viemaa tsekiksi.

Pitakaahan hauskaa kouluissa ja harjotteluissanne. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti